StanSanders.nl

kunst en anders iets anders

Donderdag 1 februari 2018: Komend voorjaar wordt in Londen een geheime kunstveiling gehouden. Ik heb nog nooit van een geheime kunstveiling gehoord en dit is toch al de vijfde jaargang! De veiling is niet echt geheim en toch een beetje wel. De organisatie Art On A Postcard nodigt elk jaar een aantal kunstenaars uit om mee te doen. Elke genodigde krijgt drie blanco  ansichtkaarten. De deelnemers maken zelf uit of een, twee of alle drie de ansichtkaarten met daarop een kunstwerk terugsturen. Alle ingeleverde werkjes worden in een Londense galerie tentoongesteld. Enkele maanden later volgt een veiling die ook online te volgen is. Van tevoren is bekend welke kunstenaars aan de veiling meedoen. Maar wie welk werk gemaakt heeft is geheim. De kleine kunstwerken zijn aan de achterkant gesigneerd en pas na de veiling worden de namen van de werkjes onthult. De veilingopbrengst komt ten goede aan het Hepatitis C fonds.

Geheime veiling

Zondag 18 februari 2018: Art On A Postcard is al een originele kreet. Een kunstveiling organiseren waar je achteraf pas weet welke kunstenaar jouw kunstwerk heeft gemaakt is ook apart. En dan Photography on a Postcard goed bij. Ook dit is een project van de organisatie Art On A Postcard. In dit geval zijn de uitgenodigde kunstenaars fotografen. Bekende en onbekende fotografen worden uitgenodigd een foto in te sturen. Elke  foto wordt eenmalig op ansichtkaart formaat afgedrukt. Het zijn dus unieke stukken met een certificaat van echtheid. Het aparte is dat je geen kunstwerk kunt uitkiezen waar je op biedt. Je kunt een lot kopen waarmee je gegarandeerd een van de foto's wint. Welke foto naar welk lot gaat wordt bepaald met een trekking. Je weet nooit wat je krijgt dus. Het lijkt mij dat er achteraf een flinke ruilmarkt op gang moet komen tussen alle “winnaars” want de foto's die ik heb gezien zijn zeer verschillend. Hier wat voorbeelden van de vorige editie.
Art On A Postcard is dit voorjaar te vinden in Londen op The Other Artfair. De stukken die daar worden geveild (25 maart) zijn hier te bekijken. Eind juli, tijdens een editie van The Other Artfair in Bristol  is er weer een editie. Eind november Organiseert Art On A Postcard hun eigen geheime veiling in een galerie in het centrum van Londen.

Geheime foto's